Роза Селект ЕООД
5 звезди от 1 потребител

Роза Селект ЕООД

  • с. Черганово
    Казанлък 6139
    Област Стара Загора Bulgaria
  • Виж Номер
  • n.kovatcheva@abv.bg
Описание:

Роза Селект ЕООД е създадена в началото на  2015 г. Основната  дейност е свързана с производство на разсади от ароматни и медицински култури. Фирмата поддържа собствени маточни насаждения от маслодайна роза и лавандула. На по-малки площи се отглеждат  маточина, мащерка, ехинацея, шипка, планинска чубрица, хизоп, невен, дяволска уста, непета, римска лайка,  медицинска лайка, невен и др.  Фирмата изпълнява собствена селекционна програма, целяща подобряване качеството на суровините предназначени за етерични масла.

Маслодайни рози

Освен наши местни форми и видове, интродуцираме и изучаваме други видове, културни форми и сортове от чужбина. Ежегодно произвеждаме разсади от Казанлъшка маслодайна роза, Бяла маслодайна роза, както и от по-редки видове като Rosa moshata, Rosa Indica Major, Rosa rugosa и др.

Казанлъшка маслодайна роза (Rosa damascena Mill f. Trigintipetala Dieck)

Роза селект ЕООД отглежда и поддържа собствени маточни  насаждения от казанлъшка маслодайна роза, с цел производство на автентичен и качествен посадъчен материал.

Други видове Damask rosi

Издирването на източници с ценна селекционна стойност, както и прилагането на подходящи методи  има значение за създаването на нови сортове, носители на друг тип етерично масло.

Освен наши местни форми и видове, интродуцираме и други видове, културни форми и сортове от чужбина с цел проучване и използване като родителски донори. Работим в посока създаване на нови форми, клонове, хибриди маслодайни рози, чиято суровина би могла да намери приложение в различни направления.

Лавандула

Роза селект ЕООД поддържа собствени маточни насаждения от сортове лавандула и произвежда стандартен посадъчен материал.

 

 

с. Черганово Казанлък, Област Стара Загора 6139 Bulgaria

Направете запитване до Собственика на Бизнеса

Моля, попълнете формата отдолу с вашата заявка, ние ще се свържем с Вас след това.

CAPTCHA ImageПрезареди
Собственик:
Вие ли сте собственик на тази информация? Изискване на обявата

Отзиви от Роза Селект ЕООД Казанлък

Не намерихме отзив за този бизнес.
CAPTCHA Image
CAPTCHA Image