Милчовата къща за гости
5 звезди от 1 потребител

Милчовата къща за гости

  • село Буката, община Смолян, планина Родопи
    Смолян 5350
    Област Смолян Bulgaria
  • Виж Номер
  • info@webcroud.com
Описание:

Семеен хотел ** "Милчовата къща" село Буката, община Смолян

Семеен хотел "Милчовата къща" се намира в село Буката, разположено южно от град Смолян, почти на границата с Гърция, на около километър от с. Могилица. Той предлага гостоприемството си на всички любители на планината, решили да опитат суровия планински живот или топлината на камината и греяното вино, водата с лечебни свойства или обучението в традиционните родопски занаяти. Оттук се открива прекрасна гледка към околността. Без значение дали сте любител на планинските преходи, на пещерите, на забулени в мъгла долини или обичате спокойствието и уюта на камината и благата песен на пеещите в огнището дънери, ние можем да Ви осигурим всичко, което Ви е нужно за приятна почивка и запомнящо се преживяване!

 

Чудесата на Родопите

 Близо до селото, се намира махалата Ухловица и едноименната пещера, известна със своите неповторими карстови форми и образувания. Тя е на около 35 километра южно от Смолян. Пътят до входа й е малко предизвикателство, което си струва да предприемете, за да се докоснете до загадъчната й красота. Тръгвате по широка възходяща пътека, по която вървите около 15 минути. Следват 288 метални стъпала и сте на входа на пещерата. От тук се разкрива невероятна гледка към река Арда и пограничните била.

Пещерата е дълга около 460 м, от които 330 са благоустроени. Намира се на 1040 метра надморска височина. Стръмни стълби отвеждат към долното ниво на пещерата. "Ухловица" е изваяна в протерозойски мрамори и нейното образуване е започнало преди около 3,5 милиона години. Ако смятате да се гмурнете в това невероятно изживяване, бъдете готови за средни температури от около 10 - 11° С.

В близост минава и горното течение на река Арда. От село Буката човек може да поеме по много туристически маршрути, обхващащи околността, пещерите, махалите, планинските склонове и върхове. В района са налице прекрасни условия за планински, културен и еко туризъм.

 

Настаняване и удобства

Семеен хотел "Милчовата къща" е на два етажа. Разполага с 8 легла в 4 двойни стаи, обзаведени в типичнен родопски стил. Всички тавани в стаите са с различна дърворезба, изработена от Милчо Рушанов.

Хотелът разполага със собствен паркинг за гостите си. Предлагаме Ви да се насладите на уникалната атмосфера в просторната трапезария с резбовани тавани, отоплявана с камина. Предлагаме обслужване по стаите и пране. Налице са условия за отдих с домашните любимци, а любителите на риболова могат да опитат късмета си в местните водоеми.

 

Кухня

Милчовата къща" разполага с просторна трапезария и Ви предлага незабравимата Родопска кухня. Вкусовете на родопското чеверме, пататника, смилянския боб, клина (специфичан за Родопите вид баница), сърмите и качамака, които ще приготвят за вас в кухнята, са несравними. Бихте могли да се включите в готвенето, което тук е надхвърлило рамките на работа, дори атракция и се е превърнало в ритуал.

Приготвените ястия от картофи са уникални - Родопите са мястото да се насладите на картофени блюда. Шареният смилянски фасул и се среща само тук. Баницата, наречена клин, съдържа уникални съставки - мляко, ориз, сирене, масло, листа от спанак или лапад.

 

Направете запитване до Собственика на Бизнеса

Моля, попълнете формата отдолу с вашата заявка, ние ще се свържем с Вас след това.

CAPTCHA ImageПрезареди
Собственик:
Вие ли сте собственик на тази информация? Изискване на обявата

Отзиви от Милчовата къща за гости Смолян

Не намерихме отзив за този бизнес.
CAPTCHA Image
CAPTCHA Image