Д-р Валентина Параскова
5 звезди от 1 потребител

Д-р Валентина Параскова

  • бул. България 7, бл. 1, вх. В, ет. 1, ап. 39
    Кърджали 6600
    Област Кърджали Bulgaria
  • Виж Номер
  • valii@mail.bg
Описание:

Д-р Валентина Параскова оказва първична дентална помощ.Предлага отлично и коректно обслужване на деца и възрастни пациенти.Лечението е безболезнено и със съвременна техника и материали. В кабинета се извършва ендодонско, терапевтично, протетично и парадонтологично лечение.Избелване и естетично въстановяване на зъби!

 

Д-р Валентина Параскова е специалист по дентална медицина.
Предлага цялостна терапевтична стоматология и детска стоматология.


Д-р Валентина Параскова Кариесът е инфекциозно заболяване, което води до разрушаване на твърдите тъкани на зъбите. Зъбният кариес е най-честото и широко разпространеното хронично заболяване в световен мащаб. Зъбният кариес се развива под плътна бактериална маса, наречена зъбна плака. Заболяването протича остро или хронично.

Кариесът представлява киселинно разтваряне на зъбната емайлна повърхност и разлагане на белтъчния състав на подлежащата зъбна структура. Симптомите му са най-често визуални в начален стадий. При напреднала фаза се усеща болка в зъба при химични и физични дразнения (топло, студено, сладко, натиск на зъба и др.). След като заболи, в повечето случаи се налага зъбът да бъде умъртвен, а в някои случаи и изваден, което ускъпява доста лечението, докато при един рутинен преглед проблема, би могъл да се отстрани бързо в едно посещение и на много по ниска цена. Лечението се извършва посредством пломба, като кариесът се отстранява.

Протезиране на зъби Д-р Валентина Параскова Съществуват най-различни методи на протезиране, на пациента винаги се предлага широк избор на варианти на зъбни протези и материали. В зависимост от вида, протези могат да бъдат сменяеми, несменяеми и комбинирани. В зависимост от броя на съхранените зъби на пациента, могат да му бъдат предложени цели, частични и меки протези. Несменяеми протези са коронките, мостовидните протези и имплантите. Коронки - Коронките се считат за едни най-популярни видове несменяеми протези. Те са надеждна и издържлива конструкция, в зависимост от използвания материал, и се считат за най–достъпни в стойностно отношение. Коронките се изготвят от различни материали и техните съставки. Те имат здрава лята рамка, на който се нанася керамиката и другите комбинирани съставки. Основното им предимство е възможността да закрепи, дори силно повреден зъб,с помощта на здрава лята рамка.

Циркониеви коронки - Това са коронки от циркониев диоксид, който днес е най-модерният материал за изготвяне на коронки, мостовидни протези и др. Естетиката на тези конструкции в най-голяма степен съответства на естетиката на истинските здрави зъби, поради липсата на метален скелет в тях. При каквато и била светлина, дори при ултравиолетовата в нощен клуб, на концерти и дискотеки, тези коронки са абсолютно неразличими от естествените зъби. Това се случва, защото циркониеви коронки, както и естествените зъби, пропускат и пречупват светлината.

Мостове - Мостовете са протезни ортопедични конструкции, които са направени по същата технология като и коронката. Те се използват за заместване на липсващи един или повече зъби на един ред. Протезите имат междинна част под формата на изкуствени зъби. Те се поставят на съседни със свободни зъби, като коронката. Меки (силиконови) протези -
Благодарение на най-новите технологии, съвремените меки протези са антиалергични, имат добра здравина, естетически привлекателни и надеждни. Те се делят на три вида: Бюгелни протези, Частично сменяеми протези, Изцяло сменяеми пластинови протези Лечение на пародонтоза Д-р Валентина Параскова.

Пародонтозата е строматологично заболяване, причинено най-често от лоша устна хигиена и нездравословен начин на живот. Пародонтозата е характерно заболяване за възрастни, но все повече млади се оплакват от симптомите на пародонтоза. Лечението само с антибиотици често е неефективно. Симптомите изчезват временно, но впоследствие се появяват отново и състоянието на венците и зъбите е още по-усложнено. Важно е първоначално да бъдат излекувани възпалителните процеси в устната кухина.
Лечението на пародонтоза се изразява и в премахването на зъбната плака и зъбния камък.

Лекарите препоръчват и насищането на организма с витамини, чиято липса е един от основните фактори за развитието на пародонтозата. Препоръчително е джабуркането с разтвор от сол и сода, както и гаргара с отвара от билки. Естетична стоматология Д-р Валентина Параскова Естетична стоматология е изкуство и професионален усет за извършване на козметични корекции във формата, размера и цвета на зъбите.

Естетичната стоматология обхваща всички лечения, които имат за основна цел красотата на нашите зъби и венци: избелване на зъбите, композитни възстановявания, промяна на цвета и формата на зъбите с порцеланови корони и фасети, и не на последно място подобряване естетиката на венците. Неусетни са понякога корекциите, нужни, за да може усмивката Ви да стане по-красива, изящна и привлекателна. Естетичната стоматология използва много и разнообразни методи от различни области на денталната медицина – терапия, пародонтална хирургия, ортодонтия, имплантология, ортопедия.

 

Работно време:

Всеки ден от 10:00 до 18:00ч.

бул. България 7, бл. 1, вх. В, ет. 1, ап. 39 Кърджали, Област Кърджали 6600 Bulgaria

Направете запитване до Собственика на Бизнеса

Моля, попълнете формата отдолу с вашата заявка, ние ще се свържем с Вас след това.

CAPTCHA ImageПрезареди
Собственик:
Вие ли сте собственик на тази информация? Изискване на обявата

Отзиви от Д-р Валентина Параскова Кърджали

Не намерихме отзив за този бизнес.
CAPTCHA Image
CAPTCHA Image